Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kraljica mora" prilika za ostvarenje novog mladenačkog sna: zaposlenja!

16.05.2022.

12:47

Autor: Josip Krmpotić

"Kraljica mora"

"Kraljica mora"

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Temeljem današnjeg potpisanog memoranduma budući nautičari, brodostrojari i elektroničari već sljedeće godine, odmah po završetku fakultetskog obrazovanja, imat će priliku doći do onoga o čemu mnogi mladi sanjaju: zaposlenja! 

Na školskom brodu "Kraljica mora", vezanom na Gatu Karoline Riječke, Pomorski fakultet u Rijeci i devet istaknutih agencija za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca, potpisali su memorandum o suradnji.


"Naši su pomorci priznati i traženi u svijetu, koristimo sve prednosti koje nam trenutna situacija pruža, a sve što studenti moraju učiniti uoči tog koraka je doći do diplome", rekao je dekan riječkog Pomorskog fakulteta Alen Jugović, napomenuvši da mu je današnji potpis memoranduma jedan od najdražih u posljednjih nekoliko godina te je studentima poslao vrlo znakovitu poruku.


Poslušajte razgovor:

emisija Leksikon

Galerija
Kraljica mora, Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijeka
studenti i dekan riječkog Pomorskog fakulteta , Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijekapredstavnici Sveučilišta u Rijeci, Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici