Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krčka jedra podižu se i ove godine!

13.08.2022.

12:47

Autor: Radio Rijeka

prizor koji se ureže u pamćenje

prizor koji se ureže u pamćenje

Foto: - / TZ Grada Krka

Krčka jedra prva je i najstarija regata tradicijskih plovila na ovom dijelu Jadrana, a održava se uvijek na isti datum, 15. kolovoza. 

Krčka jedra po prvi su put zaplovila još 1998. godine, idejom i zaslugom članova Jedriličarskog kluba "Plav" iz Krka, udruženja na Jadranu osnovanog davne 1876. godine. 


Regata je s vremenom prerasla u višednevno događanje s bogatim sportskim, zabavnim i edukativnim sadržajima vezanim uz more i pomorstvo otoka Krka.


Ove godine Krčka će jedra doživjeti svoje jubilarno 25. izdanje. Povodom njega, program manifestacije dodatno je obogaćen, ali i produžen na ukupno 7 dana - od 13. do 20. kolovoza.


Tijekom sedam dana manifestacije posjetitelji će moći pogledati izložbu fotografija maritimnih motiva i vremeplov manifestacije, pokušati veslati i jedriti te istražiti bogatu povijest pomorske baštine otoka Krka.

krčka jedra

krčka jedra

Foto: - / TZ Grada Krka

Zabavni program manifestacije ove će se godine održati na krčkoj rivi, točnije na ribarskom mulu.


Uoči blagdana Vele Gospe, održat će se i atraktivan Noćni ples barki - noćno jedrenje tradicijskih barki uz nastup Zvjezdana Ružića.


15. kolovoza uljepšat će centralno događanje: regatno jedrenje tradicijskih barki, a u večernjim satima uslijedit će nastup klape Kampanel.


Cjelokupnu manifestaciju zatvorit će regata krstaša Krk Open i nastup klape Rišpet 20. kolovoza na ribarskom mulu.

vatromet!

vatromet!

Foto: - / TZ Grada Krka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.