Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Car Detailing": Laura je krenula iz nule, a danas kroz njene ruke i radionu prođe 300 auta godišnje

13.01.2023.

14:29

Autor: Matea Krmpotić

selfi pauza

selfi pauza

Foto: Laura Pavlović / -

U PROvox smo ugostili mladu Riječanku koja ima zanimljiv posao - bavi se car detailingom, odnosno poliranjem, čišćenje, farovima i ostalim detaljima oko auta. Inače je i influenserica, tik tokerica koju prati 130.000 ljudi, a na svojom profilu dijeli svakodnevnicu iz radione, ali i sponzorske videe preko kojih zarađuje. 

U mladosti su joj roditelji prenijeli ljubav prema autima, radila je s tatom, no nakon rastave roditelja, krenula je iz nule i otvorila svoju firmu. 


Danas ima troje zaposlenih u firmi - dvije cure i jednog momka te suradnju s brojnim velikim firmama, a kroz njihove ruke prođe oko 300 auta godišnje. 


S obzirom na naše društvo u kojemu su stereotipi ukorijenjeni i svakodnevna su pojava, i Laura je naišla na brojne stereotipe u svom poslu. 

Muški kolege mi često kažu "lako tebi , ti si žena, imaš pratitelje", a neki od njih budu još nemoralniji, pa mi kažu "kome moram dati da i ja to mogu?" I takve stvari, naučila sam se, ne obazirem se na to više. To sam znala čim sam stavila svoje ime i prezime i kontakt u javni prostor.

Laura Pavlović

Danas je, kaže, to najnormalnije...nema ljepšeg nego raditi ono što voliš. Želim i drugim mladim ljudima pokazati da što god žele raditi da mogu, nema nikakvih prepreka, s pogotovo ne podjela na muški i ženski posao. Ako volite - možete, kaže Laura za Radio Rijeku.


Poslušajte cijelu emisiju i glasajte za TikTok lice godine na Jutarnji.hr, a usputno kliknite i za Radio Rijeku i našu Ivu Pavletić Crnić:

PROvox - Laura Pavlović

Laura i naša Matea na balkonu Radio Rijeke

Laura i naša Matea na balkonu Radio Rijeke

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

PROvox

Svakoga petka u 11.15, Matea Krmpotić razgovara s gostima o aktualnim, angažiranim i često provokativnim temama. Gosti različitih profila, struka i područja djelovanja, analiziraju, promišljaju i osvrću se na svjetska, nacionalna i lokalna događanja te sudionike u istima.

Poslušajte u Slušaonici