Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljepote Gorskog kotara odsada i na filmskom platnu!

12.05.2022.

12:56

Autor: Josip Krmpotić

Gorski kotar

Gorski kotar

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

"Kamperom kroz Hrvatsku" promotivni je film koji će goranskom području omogućiti još bolju vidljivost, a bit će prikazan u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj - tržištima koja obuhvaćaju govorno područje s više od 110 milijuna izvornih govornika.

Film u koprodukciji hrvatskog Pointers travela i berlinskog Blue planeta trebao bi kod turista pobuditi želju za dodatnim istraživanjima i upoznavanjem nemalog broja ljepota goranskog kraja, a Nijemci, Austrijanci i Švicarci vidjet će ga već u lipnju, rekao nam je Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.


Na području Gorskog kotara u tijeku je snimanje kadrova na najatraktivnijim lokacijama kao što su vrh Risnjaka, Park priroda Učka, izvor rijeke Kupe, kanjon Kamačnik te Centri za posjetitelje u Kupskoj dolini.


Hrg je rekao kako su posjetitelji s njemačkog tržišta vrijedni ulaganja i njegovanja jer su i prošle godine prepoznali destinaciju kao sigurnu te da su u strukturi posjetitelja najrezistentniji i na krizna vremena - najbrže se vraćaju u goranski kraj. Poslušajte više:

Izjava Petar Hrg

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.