Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljetna goranska osvježenja: maline, planinarenje i opera na Lokvarskom jezeru

23.07.2022.

14:02

Autor: Nenad Lučić

ilustracija

ilustracija

Foto: Yevhen Buzuk / Pixabay

Na vrhuncu toplinskog vala sredinom dana se temperature iznad 30°C bilježe i na svim službenim mjernim mjestima u Gorskom kotaru. Organizatori goranskih manifestacija osvježenje nude pozivom na planinarenje, kao i boravkom uz neko od planinskih jezera.

Poziv goranske Općine Skrad na subotnji poslijepodnevni i predvečernji program 14. po redu Dana malina u izletištu Skradska draga i ove je godine nudio osvježavajuće okuse domaćih proizvoda, a višestruko osvježenje jamči i organizirana planinarska šetnja koju vodi Jelena Holenko.


Festival malina obogaćen je planinarenjem do lokacije Skradskog vrha, gdje sve sudionike očekuje jedna prekrasna zona za odmor s koktelima. Prijavilo se oko 150 ljudi i odlučilo krenuti stazom, čijih je 90 posto trase u hladu. Upravo zato su, u ovim danima velikih vrućina, lokacije poput Skradskog vrha idealne za planinarenje.


Osvježenje u Gorskom kotaru mnogi ovih dana traže uz Lokvarsko jezero, gdje se sutra u večernjim može uživati uz zvuke klasične glazbe. Organizator manifestacije pod nazivom "Opera na jezeru" Marin Tutan kaže da će u jednom dijelu programa priliku za nastup dobiti i gledatelji:

Planirali smo da u jednoj ariji sudjeluje i publika, pa vjerujem da će nekima biti zanimljivo saznati kako je to biti na pozornici "Opere na jezeru". Opera na jezeru događa se unutar kazališta u prirodi i prirodnom ambijentu, i uvjeren sam kako će svatko, tko odluči doći, biti oduševljen.

Organizator manifestacije Marin Tutan

No svi koji dolaze u Gorski kotar neka ne smetnu s uma ovih dana aktualne preporuke epidemiologa i poduzmu mjere zaštite protiv potencijalno opasnih uboda krpelja. 


Rashladite se u Gorskom kotaru i poslušajte reportažni prilog:

Ljetna goranska osvježenja

ukusne maline

ukusne maline

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.