Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljetni kremozni kolač koji može napraviti baš svatko

27.07.2022.

12:06

Autor: Jasminka Sušanj

ukusno i kremozno

ukusno i kremozno

Foto: - / pixabay

Ukusno, lagano i kremozno - idealno za ove prevrtljive, ljetne dane. Ako ste se zaželili slatkog, možda je baš ovaj kolač idealan za vas:

LJETNI LAGANINI KOLAČ


Sastojci:


  • Oko 16 digestiv keksa
  • 1l mlijeka
  • 200g šećera
  • 60g brašna
  • 50g mlijeka u prahu
  • 40g putra
  • 2 vanilin šećera
  • 100g kokosa
  • 200g sitno sjeckanih badema
  • 250ml slatkog vrhnja
  • 50g šećera u prahu


Priprema:


Dno veće vatrostalne posude obložite digestiv keksima.


U posudu za kuhanje ulijte mlijeko pa mu dodajte šećer i brašno i dobro pomiješajte pjenjačicom da razbijete sve grudice. Sad još uspite mlijeko u prahu, promiješajte i stavite kuhati na laganu vatru.


Čim se krema malo zgusne dodajte u nju putar i vaniliju i kuhajte još 5 minuta.


Polovicu još kipuće kreme izlijte na pripremljene kekse. Odmah brzo na to složite ostatak keksa i prelijte ostatkom kreme. Zagladite površinu pa je pospite polovicom pripremljenog kokosa i sjeckanih badema. Odložite u frižider i dobro ohladite.


Sad istucite mekši šlag od slatkog vrhnja i šećera u prahu pa ga premažite preko ohlađene kreme i pospite ostatkom kokosa i badema.


Gotovu slasticu vratite u frižider na barem još tri sata pa poslužite. U slast!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici