Ukusno, lagano i kremozno - idealno za ove prevrtljive, ljetne dane. Ako ste se zaželili slatkog, možda je baš ovaj kolač idealan za vas:
27.07.2022.
12:06
Autor: Jasminka Sušanj
Ukusno, lagano i kremozno - idealno za ove prevrtljive, ljetne dane. Ako ste se zaželili slatkog, možda je baš ovaj kolač idealan za vas:
LJETNI LAGANINI KOLAČ
Sastojci:
Priprema:
Dno veće vatrostalne posude obložite digestiv keksima.
U posudu za kuhanje ulijte mlijeko pa mu dodajte šećer i brašno i dobro pomiješajte pjenjačicom da razbijete sve grudice. Sad još uspite mlijeko u prahu, promiješajte i stavite kuhati na laganu vatru.
Čim se krema malo zgusne dodajte u nju putar i vaniliju i kuhajte još 5 minuta.
Polovicu još kipuće kreme izlijte na pripremljene kekse. Odmah brzo na to složite ostatak keksa i prelijte ostatkom kreme. Zagladite površinu pa je pospite polovicom pripremljenog kokosa i sjeckanih badema. Odložite u frižider i dobro ohladite.
Sad istucite mekši šlag od slatkog vrhnja i šećera u prahu pa ga premažite preko ohlađene kreme i pospite ostatkom kokosa i badema.
Gotovu slasticu vratite u frižider na barem još tri sata pa poslužite. U slast!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
prije
Student Day Festival: nastupa Urban, Vitasović, Nipplepeople i studentima najdraži reperi i treperi
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora