Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luksuzne jahte i hrvatske premijere na Rijeka Boat Showu

30.09.2022.

12:41

Autor: Neva Funčić

Rijeka Boat Show 2022

Rijeka Boat Show 2022

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Riječki nautički sajam Rijeka Boat Show će, do 2. listopada na Gatu Karoline Riječke, predstaviti rekordan broj od 80 izlagača, uz iskorak u premijerama hrvatske brodogradnje i segmentu luksuznih jahti. Vrata sajma bit će otvorena u petak i subotu od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17:30 sati.

Sajam pod motom "Luka je grad, grad je luka" posjetiteljima prezentira atraktivne brendove iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje te mnoštvo raznolike prateće opreme. 


Ove je godine reorganiziran prostor na gatu, tako da se predstavlja rekordnih osamdesetak izlagača, na kopnu i u moru.


Predstavljene su brojne hrvatske premijere plovila, iskorak u luksuznom segmentu te prvo domaće predstavljanje najveće ikad serijski proizvedene motorne jahte u Republici Hrvatskoj - plovila MONACHUS 70 FLY, proizvođača Vineta iz Splita, koje je svjetsku premijeru imalo na nautičkom sajmu u Veneciji, u svibnju ove godine.


U tri sajamska dana organizatori očekuju preko 10.000 posjetitelja koji će imati što vidjeti, a neka od izloženih plovila i opreme i isprobati.


Za djecu do deset godina je ulaz na Rijeka Boat Show besplatan, cijena ulaznice za mlađe od 18 godina je 15 kuna, a za odrasle 30 kuna. Sve informacije o sajmu mogu se pratiti i putem nove web stranice.


Poslušajte s kim smo sve razgovarali na otvaranju sajma:

Direktor sajma Ivan Črnjarić i riječki gradonačelnik Marko Filipović

Oliver Kolovrat o plovilu Monachus 70 Fly

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.