Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mikrofone zamijenili kuhačama - glazbenici kuhali za potrebite

16.11.2022.

14:00

Autor: Tatjana Sandalj

Raspjevana kuhinja Crvenog križa

Raspjevana kuhinja Crvenog križa

Foto: Vjeko Alilović / -

Nakon dva uspješna izdanja, humanitarni projekt "Danas... za vas...!" nastavljen je u Dom Crvenog križa na Pećinama u srijedu, a za potrebite su kuhali popularni glazbenici. 

S ciljem dodatnog senzibiliziranja šire javnosti za osobe kojima je pomoć potrebna, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka pokrenulo je projekt u kojem, zajedno sa zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, obroke za potrebite pripremaju osobe iz javnog života. 


Tim Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, predvođen ravnateljicom Petrom Šuljić i voditeljem projekta Damjanom Miletićem te chefom Nenadom Posavcem, u srijedu je  pojačala prva hrvatska masterchefica Srđana Jevtić. Osim njih, gulili su, rezali, miješali, Damir Urban, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Dražen Turina Šajeta, Ana Kabalin, Saša Markovski, Kristina Radovčić Kiki i Mario Šimunović.


Pripremljeni su obroci koji su dostavljeni korisnicima riječkih pučkih kuhinja, prihvatilištima za beskućnike. Dnevno se u kuhinji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka pripremi više od 1.500 obroka za potrebite.


Akcija će se nastaviti i u prosincu, s jednom doista posebnom postavom. S Pećina se u program Radio Rijeke Albertu Petroviću javio Damjan Miletić, poslušajte:

Damjan Miletić o raspjevanim kuharima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.