Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na jedan dan Rječina postala okupljalište, ali i plaža!

30.07.2022.

13:08

Autor: Anja Matić

Kupači, dođite!

Kupači, dođite!

Foto: - / MO Hartera

Na lokaciji Ružićeva 29 ove subote s početkom u 15 sati na Rječini otvoreno je privremeno kupalište i sunčalište sa suncobranima i ležaljkama. 

Od 18 sati očekuju nas radionica izrada brodića od naplavina, turniri u briškuli i piciginu, natjecanje povezano s Rječinom te umjetničke instalacije.


U 20 sati i 30 minuta počet će koncert riječkog glazbenika Lovre Mirtha kojeg će pratiti likovni performans umjetnika Ede Hrženjaka, a u 22 sata počet će projekcija dokumentarnog mini serijala ‘Kartoline’ u organizaciji Liburnia Film Festivala.


Tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku ponovno posjetiti izložbu radova na temu odnosa Rječine i grada, osvježiti se hranom i pićem na štandu te odmarati direktno uz hladnu Rječinu.


Posebnost programa je tura kajacima i SUP-ovima od Delte do Ružićeve ulice pod vodstvom povjesničara umjetnosti Marka Smoljana. Posjetitelji će se okupiti u 17 sati, kod Veslačkog kluba Jadran (Delta 1). Napomena: kajaci i SUP-ovi nisu osigurani, već ih posjetitelji donose sami.


Ako želite rezervirati svoje mjesto na nekoj od aktivnosti, napravite to slanjem maila na: udruga@urbanisepare.org.


Između aktivnosti možete posjetiti izložbu koja donosi 12 autorskih radova različitih struka koje su promišljale budućnost i probleme Rječine, kao i odnos grada i naše jedine rijeke.


Više o cjelodnevnom programu, kao i kako te zašto su organizirana ova srpanjska događanja na Rječini rekao nam je Marin Nižić iz MO Hartera:

Marin Nižić u Klasi optimist

Plaža na Rječini

Plaža na Rječini

Foto: - / MO Hartera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici