Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrade za najljepše vrtove PGŽ idu u Opatiju, Bašku i Brod Moravice

03.06.2022.

13:48

Autor: Neva Funčić

Česti stanovnici vrtova PGŽ

Česti stanovnici vrtova PGŽ

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

U vrtu Prirodoslovnog muzeja u Rijeci dodijeljene su nagrade za najljepše vrtove Primorsko-goranske županije, u izboru PGŽ i Novog lista. 


Najljepši primorski vrt ima Slavijana Trinajstić iz Opatije, najljepši otočki Mirjana Dorčić iz Baške, obitelj Šporčić iz Brod Moravica ima najljepši goranski vrt, a urbani vrt Opatijka Marina Petrović. Najljepšu terasu ima Darinka Kukuljan iz Grobnika, a za najuređeniju komunalnu površinu zaslužan je Ramo Čaušević iz Rijeke.

Galerija
Dobitnici priznanja za najbolje vrtove PGŽ, Foto: -/Primorsko-goranska županija
U sredini Silvana Trinajstić, zaslužna za najljepši primorski vrt, Foto: Neva Funčić/Radio RijekaU sredini Mirjana Dorčić, autorica najljepšeg otočnog vrta, Foto: Neva Funčić/Radio RijekaNagradu prima Zlatica Šporčić, vlasnica najljepšeg goranskog vrta, Foto: Neva Funčić/Radio RijekaMarina Petrović uredila je najljepši urbani vrt, Foto: -/PGŽDarinka Kukuljan ima najljepšu terasu, Foto: Neva Funčić/Radio RijekaRamo Čaušević s Krimeje i njegov unuk zaslužni su za najuređeniju komunalnu površinu, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka

Osim šestero prvonagrađenih, ocjenjivačka komisija u kojoj su bile Mirta Blažević, Bia Getz, Milica Sekulić, Ognjena Iršavić i Jelena Sedlak, pohvalila je još deset vlasnika vrtova: obitelj Stanić, obitelj Sušanj, Dunju Konevski, Marinu Kajkaru, obitelj Afrić, Gordanu Mustač, obitelj Klobučar, obitelj Štimac, obitelj Drk i Andreu Rotim.


Bia Getz je istaknula da su ocjenjivali funkcionalnost, estetiku i održivost vrtova te pozvala prisutne da nastave brinuti o bioraznolikosti.

Nagrade najboljima uručio je privremeni županijski pročelnik za turizam poduzetništvo i ruralni razvoj Mladen Brajan, a svi sudionici akcije dobili su pohvalnice i poklon pakete.


U ovogodišnjoj akciji "Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije" sudjelovalo je dvadeset troje ljubitelja prirode: tri iz Gorskog kotara, osam s otoka te dvanaest iz priobalja. 


Poslušajte što su rekle vlasnice najljepših vrtova iz Opatije, Brod Moravica i Baške:

O najljepšim vrtovima PGŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.