Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najstariji plivački maraton na Jadranu i ove godine okuplja sve generacije

15.08.2022.

13:29

Autor: Radio Rijeka

Plivački maraton Šilo-Crikvenica

Plivački maraton Šilo-Crikvenica

Foto: - / TZ Grada Crikvenice

Maraton Šilo – Crikvenica tradicionalno se pliva na blagdan Velike Gospe, 112. put po redu. 

Prijavljeno je 277 sudionika, od čega 214 plivača i 63 plivačice. Osim iz Hrvatske, natjecatelji nam dolaze iz Slovenije, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovačke, Australije, Ukrajine i Mađarske. 


Najmlađi sudionik je devetogodišnji plivač s područja Rivijere, a najstariji sudionik ima 73 godine i dolazi iz Slovenije. 


Ovogodišnji će maraton plivati i jedna peteročlana te četiri tročlane obitelji. Jedna od zanimljivosti je svakako i natjecanje čak dva para blizanaca iz Slovenije.


Po prvi puta otkada se održava maraton, start je u 18 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. 


Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz nastup grupe "Grooversi".


Više o ovom tradicionalnom plivačkom maratonu koji okuplja sve generacije i nacionalnosti rekla nam je u razgovoru direktorica TZ Crikvenice Marijana Biondić. Poslušajte:

Marijana Biondić o plivačkom maratonu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.