Jednostavan kolač inspiriran burom. Iskoristimo ovo malo zahlađenje i u akciju, rekla nam je slastičarka Jasminka Sušanj i poslala slatki pozdrav.
13.07.2022.
11:57
Autor: Jasminka Sušanj
Jednostavan kolač inspiriran burom. Iskoristimo ovo malo zahlađenje i u akciju, rekla nam je slastičarka Jasminka Sušanj i poslala slatki pozdrav.
RASČUPANAC
Sastojci:
Za tijesto: 230 g brašna, 1 prašak za pecivo, 80 g putra, 150 g šećera, 1 jaje, malo soli, 150 ml mlijeka.
Za nadjev: oko 800 g očišćenog sezonskog voća, 150 g šećera, 50 g brašna, 50 g putra, 1 vanilin šećer.
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180°C, a manji pravokutni pleh viših rubova obucite u masni papir. U zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo. Dodajte putar, šećer, jaje, sol i mlijeko te umijesite glatko tijesto pa ga odmah rastegnite u pripremljeni pleh i zagladite površinu rukom.
Po tijestu ravnomjerno razbacajte voće. Pomiješajte u zdjelici šećer, brašno, otopljeni putar i vaniliju da dobijete mrvičastu smjesu pa je rasporedite po voću.
Pecite na 180°C oko 40-45 minuta dok kolač ne požuti, a sredina postane čvrsta na dodir. Pečeno potpuno ohladite, malo pospite šećerom u prahu pa poslužite s par žlica napola tučenog slatkog vrhnja.
U slast!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora