Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon bure prigodno u pripremu Rasčupanca - nije vam potreban ni mikser

13.07.2022.

11:57

Autor: Jasminka Sušanj

priprema kolača

priprema kolača

Foto: LISA DUCRET / Pixsell

Jednostavan kolač inspiriran burom. Iskoristimo ovo malo zahlađenje i u akciju, rekla nam je slastičarka Jasminka Sušanj i poslala slatki pozdrav.

RASČUPANAC


Sastojci:


Za tijesto: 230 g brašna, 1 prašak za pecivo, 80 g putra, 150 g šećera, 1 jaje, malo soli, 150 ml mlijeka.


Za nadjev: oko 800 g očišćenog sezonskog voća, 150 g šećera, 50 g brašna, 50 g putra, 1 vanilin šećer.


Postupak:


Pećnicu zagrijte na 180°C, a manji pravokutni pleh viših rubova obucite u masni papir. U zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo. Dodajte putar, šećer, jaje, sol i mlijeko te umijesite glatko tijesto pa ga odmah rastegnite u pripremljeni pleh i zagladite površinu rukom.


Po tijestu ravnomjerno razbacajte voće. Pomiješajte u zdjelici šećer, brašno, otopljeni putar i vaniliju da dobijete mrvičastu smjesu pa je rasporedite po voću.


Pecite na 180°C oko 40-45 minuta dok kolač ne požuti, a sredina postane čvrsta na dodir. Pečeno potpuno ohladite, malo pospite šećerom u prahu pa poslužite s par žlica napola tučenog slatkog vrhnja. 


U slast!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici