Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ne može bolje za ljetne vrućine - voće i povrće s riječke place

23.06.2022.

11:49

Autor: Anja Matić

Rajčice

Rajčice

Foto: Pixabay / Pixabay

Kristijan Kozmić nagrađivani je opatijski majstor kulinarstva i gurman koji svakog četvrtka u 9 sati i 15 minuta u eteru Radio Rijeke slušateljima otkriva što se danas nudi na riječkoj placi.

Kristijan je našoj Vedranom Lisicom Pavlović otkrio što je danas u ponudi na riječkoj tržnici. Kruške se još uvijek prodaju za 20 kuna kilogram, trešnje za 30 kuna, limun 16 kuna, jabuke su 10, kao i krastavci, a baranjski pomidori za 20 do 24 kune.


Nastavio je nadalje da je naišao na jagode po prosječnoj cijeni od 20 kilogram, mrkvu za 12 kuna, mladi radić za 10 kuna, naranče po 12 kuna, kristalka 20 kuna, kao i blitva.


Dodao je da su u ponudi tikvice za16 kuna, mladi krumpir 10 kuna, karfiol za 16 kuna, paprika 25 kuna, mladi luk po 6 kuna te banane po 12 kuna. 


Kristijan nam je rekao i da mu najnovija knjiga "Kvarnerski pijat" izlazi za mjesec dana pa ćemo biti strpljivi još samo malo.


Temperature rastu pa nam je usitinu najbolje jesti zdravo, raznovrsno i domaće. Cijelu emisiju poslušajte u nastavku:

emisija Placa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.