Hrvatski radio

Radio Rijeka

NOMI app: prva glazbena igra na svijetu na blockchain tehnologiji

16.07.2022.

18:44

Autor: Tatjana Sandalj

NOMI tim u studiju Radio Rijeke: Marina Mrazovac, Ana Dražul i Muamer Mujević

NOMI tim u studiju Radio Rijeke: Marina Mrazovac, Ana Dražul i Muamer Mujević

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / Radio Rijeka

Koliko treba upornosti i optimizma da bi od ideje nastao tržišni proizvod? U Klasi optimist predstavljamo autore NOMI aplikacije, edukativne glazbene igre, koja je proizvodom postala u Startup inkubatoru Rijeka.

Educational piano games – NOMI app je kao najbolja poduzetnička ideja 13. generacije riječkog startup inkubatora nagrađena sa sto tisuća kuna, što izgleda kao sasvim solidan rezultat. I bio bi, kada cijela priča koja traje već desetak godina, ne bi bila - na početku.


Ana Dražul i Marina Mrazovac razvile su NOMI edukativnu aplikaciju za učenje osnova sviranja klavira i teorije glazbe za djecu predškolskog uzrasta, u dobi od četvrte do sedme godine, međutim mogu je koristiti i stariji. 


Riječ je o aplikaciji kakva do sada nije postojala u Hrvatskoj, a razvijena je na engleskom jeziku. U planu su prijevodi i na neke druge jezike te razvoj aplikacije s verzijama i za neke druge instrumente, a rade na tome da to bude prva glazbena igra na svijetu koja bi koristila blockchain tehnologiju.


U studiju Radio Rijeke se Dražul i Mrazovac pridružio treći član tima Muamer Mujević, pa poslušajte optimističnu ekipu:

NOMI: za avantura zvanu startup treba dobra doza klase optimist

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.