Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nonina otočna kuharica prepuna je starih creskih i lošinjskih recepata

28.04.2022.

15:05

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Nonina otočna kuharica

Nonina otočna kuharica

Foto: Vedrana Lisica / Radio Rijeka

Gošća u Leksikonu Radio Rijeke bila nam je novinarka, sociologinja, malološinjka, nekadašnja glavna urednica, a sadašnja ravnateljica lošinjske Radio Jadranke. Za ovu današnju prigodu najvažnije je reći da je i spisataljica. Ona je Marta Fazlić i autorica je sada već trećeg izdanja Nonine otočne kuharice.

Znate ono kad se kaže "znali su naši stari"... Pa nešto u tom stilu je i ova naša iduća priča. Ovaj put u emisiji o starim receptima i to onima s otoka, konkretno Cresa i Lošinja. 


U knjigu ih je skupila vrijedna Marta Fazlić koja nam je otkrila koje su izmjene ovog izdanja knjige u odnosu na prethodna, koliko se recepata nalazi u njoj te tko joj je vječna inspiracija.


Poslušajte emisiju:

emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici