Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi POS-ovi stanovi u novom centru brzo rastućeg naselja Šmrika

04.03.2022.

17:39

Autor: Josip Krmpotić

Sasvim nova zgrada i novi stanovi za osam mladih obitelji

Sasvim nova zgrada i novi stanovi za osam mladih obitelji

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Osam mladih obitelji dobilo je u petak, na prigodnoj svečanosti u Šmriki, kjlučeve novih stanova, građenih iz programa POS-a. U dva poslovna protora u istom objektu uselila je i Trgovina Krk, a ostali prostori su u vlasništvu Grada Kraljevice.

Unatoč moćnoj buri, u Šmriki u petak svečanost uručenja ključeva osam novih stanova izgrađenih u stambeno-poslovnoj građevini iz programa POS-a. Šmrika je, kao najbrže rastuće mjesto na području Grada Kraljevice, dobilo središte kojeg dosad nije imala.


U neposrednoj bilizini je novo dječje igralište, ali i područna škola pa je kraljevički gradonačlenik Dalibor Čandrlić izrazio zadovoljstvo završetkom radova te najavio skoro uređenje trga na istoj lokaciji.

Cijena četvornog metra stana je 1.350 eura. Projekt je vrijedan je oko sedam milijuna kuna, a udio Grada Kraljevice je milijun i 200 tisuća kuna.

Nešto više od godine dana od polaganja kamena temeljca zgrada je dobila uporabu dozvolu. Nove stanare dočekali su potpuno novi prostori u Burićevoj ulici, veličine od garsonjere do dvosobnih stanova, pa je razloga za zadovoljstvo kod mladih obitelji bilo na pretek.

Bilo bi divno kad bi takvih trenutaka u životu bilo više, potvrdili su i neki od novih stanara, ali i gradonačelnik Kraljevice Čandrlić, poslušajte:

Novi stanovi, novi centar Šmrike...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.