Hrvatski radio

Radio Rijeka

3 dana festivala cvijeća: Baška rožica vraća se u Bašku!

21.04.2022.

14:35

Autor: Radio Rijeka

.

.

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Bašćanski festival cvijeća bit će održan od 22. do 24. travnja, a cilj mu je probuditi proljetno raspoloženje u svakom posjetitelju kroz mnoštvo radionica, kulturno-glazbenih nastupa, predstava i edukativnih predavanja.

Posjetitelje očekuje raznovrsna prodajna izložba cvijeća, sadnica, mediteranskog bilja i sukulenata, a izlagači će im, kao i inače, rado pomoći svojim savjetima prilikom odabira.


Dok odrasli biraju nove cvjetne prijatelje, degustiraju zdrave sokove na predavanju o uravnoteženim prehrambenim navikama "Hranom do zdravlja" ili pak slušaju o aktualnim i atraktivnim temama na predavanju "Ekološko vrtlarenje i zbrinjavanje kućnog otpada", najmlađi će biti u kreativnom raspoloženju.


Naime, u petak ih očekuje vrtlarska radionica "Male ruke sade", u subotu keramičarska radionica "Cvjetovi od gline" i zdrava kuharska radionica "Fiori & Sapori", dok će se u nedjelju održati likovna radionica oslikavanje drvenih oblika "Proljeće u mom vrtu" i glazbeno vokalna radionica "Pjevanje je igra".


Zadnjeg dana festivala ovogodišnje izdanje festivala zaključit će hit predstava Casabianca u izvedbi Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.