Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od Prasca do Prasca: plivački maraton posvećen udomiteljstvu

03.09.2022.

10:46

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija, s plivačkog maratona Od Prasca do Prasca, 2019.

Ilustracija, s plivačkog maratona Od Prasca do Prasca, 2019.

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Osmo izdanje tradicionalnog plivačkog maratona Koga briga, kolokvijalno nazvanog "Od Prasca do Prasca", održat će se u danas sa startom u 16:00 sati, a ciljem ispred Beach bara Morski prasac na Kantridi.

8. izdanje humanitarnog plivačkog Koga briga maratona ove godine posvećeno je udomiteljstvu pa će se tako maraton održati u suradnji s udrugom DAMDOM, koja je danas na Kantridi domaćin Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji.


Udruga DAMDOM osnovana je 2009. godine s ciljem pružanja podrške udomiteljskim obiteljima, odnosno poticanja razvoja kvalitetnog urbanog udomiteljstva, a vodeći se pritom idejom da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati bez roditelja i bez toplog obiteljskog okruženja.


Kotizacija za nastup na maratonu iznosi 50 kuna, svaki sudionik dobit će Koga briga majicu, imat će osiguranu okrijepu i obrok nakon maratona, najbolje ćemo i nagraditi, a sredstvima prikupljenim od kotizacije i donacija pomoći ćemo udruzi DAMDOM u provedbi i realizaciji njihovih projekata, ali i Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Pulac za odlazak na zadnji turnir državnog prvenstva.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.