Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oni su budućnost: mladi Riječani osvojili šahovska odličja na Plazma Sportskim igrama mladih

10.08.2022.

13:33

Autor: Radio Rijeka

ovogodišnji pametni pobjednici

ovogodišnji pametni pobjednici

Foto: Benjamin Bauer / -

Riječanin Erik Golubović osvojio je zlatno odličje i titulu državnog prvaka, a Riječanka Lana Golubović brončano odličje na šahovskoj državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih proteklog vikenda u Splitu.

Snage su odmjerili najbolji hrvatski šahisti u brojnim kategorijama, a Erik Golubović pobijedio je u kategoriji dječaka 2011. godišta i mlađih, dok je Lana Golubović odličje osvojila u istoj kategoriji kod djevojčica. 


Osvajači medalja osigurali su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.


Inače, Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2,5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.