Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijski kukali okupali se u moru

01.01.2022.

13:38

Autor: Hina

Opatijski kukali otvorili su sezonu kupanja

Opatijski kukali otvorili su sezonu kupanja

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Tridesetak Opatijskih kukala tradicionalno se okupalo su u subotu, na Novu godinu, na opatijskom kupalištu Slatina. Kukali, što je opatijski naziv za galebe, kupali su se pored skulpture Djevojke s galebom odjeveni u replike starih kupaćih kostima, s plavo-bijelim vodoravnim prugama te kapicama Djeda mraza. U subotu je bio lijep i sunčan dan u Opatiji, a temperatura mora i zraka bila je podjednaka, oko 12 stupnjeva Celzijevih.

Opatijcima i gostima je tom prigodom čestitku uputio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, te im je ponuđen pjenušac.


Opatijski kukali okupali su se na Staru godinu u hladnom jezeru Bajer u Fužinama, u sklopu podnevnog ispraćaja stare godine. Među njihovim gostujućim kupanjima su ono u prosincu 2020. godine u Jarunu u Zagrebu te u Dunavu u Vukovaru u listopadu prošle godine, čime su odali počast tom gradu u povodu 30. godišnjice njegova stradanja u Domovinskom ratu.


Jedan od Opatijskih kukala, Mario Sušanj, podsjeća da je to 18. otvaranje kupališne sezone u Opatij na ovakav način, poslušajte:

Galerija
Nakon jučerašnjeg kupanja u hladnom jezeru Bajer današnjih 12°C na kopnu i u vodi bilo je - OK, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka
Sezonu je pomogao otvoriti i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaMnoštvo okupljeno u publici, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaNavijači Opatijskih kukala, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaTradicionalna zdravica gradonačelnika za goste Opatije , Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaGlazba na opatijskoj Slatini za dobro raspoloženje svih okupljenih, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka

18. svečano otvaranje kupališne sezone

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.