Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ovdje se osjećaju kao doma: finski par dolazi u Matulje 45 godina zaredom

11.08.2022.

17:26

Autor: Radio Rijeka

gospođa s cvijećem (lijevo) i gospodin s desna gosti su koji se iz godine u godinu vraćaju u Matulje

gospođa s cvijećem (lijevo) i gospodin s desna gosti su koji se iz godine u godinu vraćaju u Matulje

Foto: - / TZ Matulji

U Matuljima ima razloga za slavlje! Naime broj od 10 tisuća dolazaka gostiju od početka godine ostvaren je u Bregima, u kući za odmor Maje i Gordana Pošćića, a šesteročlana obitelj iz Nizozemske, koja prvi put dolazi u Hrvatsku bila je iznenađena i zadovoljna. 

Marijana Kalčić, direktorica TZ Matulji, otkrila nam je da se turistima u Hrvatskoj najviše sviđa zemlja, hrana i ljudi, a baš zbog ljudi, Tuula i Kari Salminen iz Finske voze 30 sati i tako već 45 godina. Sve kako bi bili s obitelji Matetić u Mučićima, jer njima je tu, kako kažu, drugi dom.


Područje općine Matulji oduvijek je bilo interesantno turistima, a sada je na turističkoj karti prepoznato i kao outdoor destinacija te mjesto odličnih priredbi u Amfiteatru na koje ste svi pozvani.


Poslušajte cijeli razgovor sa zadovoljnom direktoricom općine i otkrijte koja li je to tajna kojom Matulji privlače zahvalne turiste:

emisija Valovi na valovima - Marijana Kalčić

Galerija
Općina Matulji, Foto: -/TZ Matulji
proslava odličnih turističkih rezultata, Foto: -/TZ Matulji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Valovi na valovima

O moru i oko mora te svemu vezanome uz turizam i oko njega, svake srijede u 13:20 sati donosimo brojne zanimljive priče o zanimljivim ljudima, poslovima, događajima, običajima, destinacijama, gastronomskim delicijama...

Poslušajte u Slušaonici