Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pag: Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice"

31.07.2022.

12:00

Autor: Radio Rijeka

prošlogodišnji sajam

prošlogodišnji sajam

Foto: - / Udruga Volim Vlašići

Nedjelja je idealna za večernji sajam! Tako će se u Vlašićima okupiti lokalni proizvođači, OPG-ovi, nositelji HOP oznake, tvrtke, obrti, udruge i zadruge s otoka Paga kako bi posjetiteljima prezentirali otočne proizvode, gastro ponudu te bogatu kulturno-povijesnu i tradicijsku baštinu (stare napjeve, recepte, alate, zanate i običaje).

Ovaj peti po redu Sajam otočnih proizvoda u organizaciji je udruge Volim Vlašići, a održat će se u nedjelju s početkom u 20 sati.

Nakon dvije godine pauze ponovo organiziramo manifestaciju na kojoj će se predstaviti 20 otočnih proizvođača i izlagača s otoka Paga, a domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskim proizvodima i gastronomskim delicijama; siru, vinu, medu, slasticama, školjkama i ribi te kupiti originalne paške suvenire od maslinovog drva, aromatičnih i ljekovitih biljaka, nabaviti prirodnu kozmetiku, naučiti plesti vršice od žukve, gledati kako vrijedne paške čipkarice šiju pašku, a vlašićanke češljaju i predu vunu.

Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići

Posjetitelji će se upoznati sa tradicijom i običajima otoka Paga te se zabaviti i zaplesati uz klapsku pjesmu u izvedbi klape Sol. 


Bit' će ića, pića i vesele pisme!, poručuju organizatori iz udruge Volim Vlašići.

Galerija
vrijedni lokalac, Foto: -/Udruga Volim Vlašići
bit će i pisme!, Foto: -/Udruga Volim Vlašići

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.