Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljamo Etno hotel Balatura iz Triblja

11.05.2022.

13:54

Autor: Vladimir Jurić

Dobitnik Velikog zlatnog suncokreta

Dobitnik Velikog zlatnog suncokreta

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Nacionalna nagrada Suncokret ruralnog turizma dodjeljuje se već devet godina za izvrsnost na području ruralnog turizma. Ove godine u Primorsko-goransku županiju stiglo je devet nagrada, a šampionska titula Veliki zlatni suncokert dodijeljena je Etno hotelu Balatura iz Triblja.

Cilj natječaja, kojeg je Udruga "Klub članova selo" organizirala u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom gospodarskom komorom, je promocija i očuvanje tradicijskih sadržaja, osvješćivanje baštine ruralnog područja, povezivanje najznačajnih projekata, proizvođača, događaja i zanimljivosti, očuvanje izvornosti i stvaranje novih proizvoda ruralnog turizma. 


Hotel Balatura smjestio se u Vinodolskoj dolini, šest kilometara od Crikvenice i Jadranskog mora. To je 300 godina staro obiteljsko imanje, koje se sastoji od više kuća preuređenih u etno hotel. 


Boutique hotel počeo je raditi 2008. godine i brzo je postao jedna od omiljenih destinacija ljubitelja prirode i zdrave hrane. Hotel vode Anne Kathrin i Gordan Godec, a Gordan je i glasnogovornik tima u razgovoru što ga možete poslušati u nastavku:

Gordan Godec predstavlja dobitnika Velikog zlatnog suncokreta:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.