Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prometno jutro - gotovo 2000 putnika uplovilo u Rijeku

13.08.2022.

11:04

Autor: Anja Matić

Marella Explorer 2

Marella Explorer 2

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Riječka luka od ranog jutra glavno je turističko središte gdje je ponovo uplovio kruzer Marella Explorer 2 s gotovo 2000 putnika i 800 članova posade. Pridružilo mu se i 11 manjih kruzera-jedrenjaka ID Riva Tours-a s više od 500 putnika.

Za putnike kruzera pripremljeni su prigodni pokloni i brojne informativne brošure, kako bi svoje vrijeme u Rijeci iskoristili na najbolji mogući način te da bi lakše i ljepše podnijeli subotnju kišu.  


Manji broj putnika odlučilo se za organizirane izlete van Rijeke i okolice, dok je većina odlučila uživati u bogatoj turističkoj ponudi grada i okolice pa još jednom možemo očekivati velike gužve na Korzu.


Ovog vikenda osim turista u Rijeku stižu brojni hodočasnici i posjetitelji kako bi proslavili blagdan Vele Gospe.


Svetište Majke Božje Trsatske najveće je hodočasničko središte zapadne Hrvatske i najstarije marijansko svetište poznato po hodočašćima brojnih vjernika, a posebno je dojmljiva središnja svetkovina Vele Gospe 15. kolovoza, kada su mise u 6, 7, 8, 9, 10 i 11:30 sati te večernja misa u 18:30 sati koju će s procesijom predvoditi riječki nadbiskup.


Napomena: Korisnike riječkog parkirališta u Ulici Senjsko pristanište, iz Rijeka plusa obavještavaju kako će u subotu, od 7 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja na dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestit će "pauk".


kruzer znači samo jedno - dolaze turisti!

kruzer znači samo jedno - dolaze turisti!

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.