Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rastu nam zazubice: Zagorje stiže na riječko Korzo!

24.08.2022.

02:42

Autor: Radio Rijeka

100% Zagorsko

100% Zagorsko

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Manifestacija "100% Zagorsko" ovog petka i subote razveselit će mnoge Riječane. Izvorne proizvode Zagorja predstavit će 48 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele.

Na ovoj dvodnevnoj prodajno – izložbenoj manifestaciji bit će izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. 


U ponudi će biti bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Rijeka i Zagorje vole se javno, a to pokazuje dobra dugogodišnja suradnja na brojnim projektima u kulturi i obrazovanju te gospodarstvu. Krapinsko-zagorska županija nam je poklonila zvučnu instalaciju koja se nalazi pored spomenika na mostu na Delti, a preuzeli su i naš model Građanskog odgoja. S druge strane, brojni su proizvođači otvorili svoje trgovine u Rijeci, jer imaju kvalitetne proizvode.

Marko Filipović

U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice).


"100% Zagorsko" održat će se na Korzu u petak od 8 do 22 sata, a u subotu od 8 do 15 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.