Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:07 / 13.04.2022.

Autor: Jasminka Sušanj

[RECEPT] Čokoladni raj koji nikog ne ostavlja ravnodušnim!

-

-

Foto: Sandra Simunovic / Pixsell

Kao i svake srijede naša slastičarka Jasminka Sušanj podijelila je u eteru Radio Rijeke novi sočan recept. Čokoladni raj naziv je kolača koji itekako obećava, a cijeli recept koji garantira slatko uživanje pronađite u nastavku:

SASTOJCI:


Za biskvit: 

  • 120g brašna
  • 50g kakaa
  • pola praška za pecivo
  • malo soli
  •  6 jaja
  • 250g šećera u prahu
  • vanilin šećer
  • 120g otopljenog putra


Za kremu: 

  • 250g tamne čokokade
  • 75g putra
  • 3 jaja
  • 250ml slatkog vrhnja
  • 3 žl. šećera u prahu


Postupak:


Pećnicu zagrijte na 180°C a tri okrugla kalupa za tortu promjera 20 cm obucite u masni papir. Dobro prosijte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Jaja i šećer stavite u vatrostalnu posudu iznad kipuće vode i tucite dok ne udvostruče volumen, oko 10 min. Sada dodajte vaniliju, brašno i na kraju otopljeni putar.


Smjesu podjelite u tri pripremljena kalupa i pecite na 180°C oko 25 min. Ohladite. Za kremu na pari otopite čokoladu. Maknite s vatre pa umješajte putar i žutanjke. Vratite na vatru i tucite dok se ne zgusne.


Istucite šlag od vrhnja a u drugoj zdjeli snijeg od bjelanjaka i mali soli. Snijegu dodajte šećer pa tucite dok ne dobije sjaj. U čokoladu najprije umješajte šlag pa snijeg od bjelanjaka. Kremu rashladite oko 20 minuta pa njome spojite katove biskvita i premažite cijeli kolač.


Ostavite par sati da se sve poveže i uživajte. Dobar tek!

Čokoladni raj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.