Kao i svake srijede naša slastičarka Jasminka Sušanj podijelila je u eteru Radio Rijeke novi sočan recept. Čokoladni raj naziv je kolača koji itekako obećava, a cijeli recept koji garantira slatko uživanje pronađite u nastavku:
13.04.2022.
14:07
Autor: Jasminka Sušanj
Kao i svake srijede naša slastičarka Jasminka Sušanj podijelila je u eteru Radio Rijeke novi sočan recept. Čokoladni raj naziv je kolača koji itekako obećava, a cijeli recept koji garantira slatko uživanje pronađite u nastavku:
SASTOJCI:
Za biskvit:
Za kremu:
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180°C a tri okrugla kalupa za tortu promjera 20 cm obucite u masni papir. Dobro prosijte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Jaja i šećer stavite u vatrostalnu posudu iznad kipuće vode i tucite dok ne udvostruče volumen, oko 10 min. Sada dodajte vaniliju, brašno i na kraju otopljeni putar.
Smjesu podjelite u tri pripremljena kalupa i pecite na 180°C oko 25 min. Ohladite. Za kremu na pari otopite čokoladu. Maknite s vatre pa umješajte putar i žutanjke. Vratite na vatru i tucite dok se ne zgusne.
Istucite šlag od vrhnja a u drugoj zdjeli snijeg od bjelanjaka i mali soli. Snijegu dodajte šećer pa tucite dok ne dobije sjaj. U čokoladu najprije umješajte šlag pa snijeg od bjelanjaka. Kremu rashladite oko 20 minuta pa njome spojite katove biskvita i premažite cijeli kolač.
Ostavite par sati da se sve poveže i uživajte. Dobar tek!
Čokoladni raj
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora