Palačinke svi vole, jer su fine, brzo gotove i jer su dobar razlog za druženje. A varijacije na temu su gotovo beskonačne. Naša slastičarka Jasminka Sušanj predlaže da u tijesto dodate malo kokosova brašna. Rezultat? Znat ćete ako budete slijedili upute:
Sastojci:
Za namaz: dvije šalice smrznutih borovnica ili mješanog šumskog voća, jedna žlica limunovog soka, jedna žlica šećera.
Za tijesto: 150 g svježeg sira, jedno jaje, malo soli, jedna žlica šećera, jedan vanilin šećer, 25 g kokosovog brašna, trećina žličice sode bikarbone.
Za prženje: jedna žlica putra.
Postupak:
U tavu stavite još smrznuto voće. Dodajte mu limunov sok i šećer pa zakuhajte. Kad se smjesa zgusne sklonite je s vatre i ohladite.
U zdjelu stavite svježi sir, jaje, malo soli, šećer i vaniliju pa istucite pjenjačicom. Dodajte kokosovo brašno i sodu bikarbonu i povežite u kompaktnu smjesu.
Na tavi otopite putar pa rukom oblikujte pet diskova od tijesta i ispecite ih do zlatne boje s obje strane.
Palačinke poslužite još tople bogato prelivene namazom od borovnica.
Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.