Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Pahuljaste kokosove palačinke

29.03.2023.

11:15

Autor: Jasminka Sušanj

Palačinke - slastica sa sto varijacija

Palačinke - slastica sa sto varijacija

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Palačinke svi vole, jer su fine, brzo gotove i jer su dobar razlog za druženje. A varijacije na temu su gotovo beskonačne. Naša slastičarka Jasminka Sušanj predlaže da u tijesto dodate malo kokosova brašna. Rezultat? Znat ćete ako budete slijedili upute:

Sastojci:


Za namaz: dvije šalice smrznutih borovnica ili mješanog šumskog voća, jedna žlica limunovog soka, jedna žlica šećera.


Za tijesto: 150 g svježeg sira, jedno jaje, malo soli, jedna žlica šećera, jedan vanilin šećer, 25 g kokosovog brašna, trećina žličice sode bikarbone.


Za prženje: jedna žlica putra.


Postupak:


U tavu stavite još smrznuto voće. Dodajte mu limunov sok i šećer pa zakuhajte. Kad se smjesa zgusne sklonite je s vatre i ohladite.


U zdjelu stavite svježi sir, jaje, malo soli, šećer i vaniliju pa istucite pjenjačicom. Dodajte kokosovo brašno i sodu bikarbonu i povežite u kompaktnu smjesu.


Na tavi otopite putar pa rukom oblikujte pet diskova od tijesta i ispecite ih do zlatne boje s obje strane.


Palačinke poslužite još tople bogato prelivene namazom od borovnica.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici