Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Vau vau mafini

01.03.2023.

12:32

Autor: Jasminka Sušanj

Čokolada

Čokolada

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Kad ne znate čime zasladiti život, čokolada i mafini su uvijek dobro rješenje, predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj. Mafini mogu biti i zabavna tema druženja, dok bura vani puše...

Sastojci: 320 g brašna, jedna velika žlica kakaa, jedan prašak za pecivo, malo soli, 120 g šećera, dva jaja, 300 ml mlijeka, 120 g putra, jedan vanilin šećer, oko 24 kockice tamne čokolade.


Postupak:


Pećnicu zagrijte na 180°C, a 12 papirnatih čašica za mafine stavite u kalupe.


U veliku zdjelu prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo. U sredinu stavite šećer, vaniliju i sol. U posebnoj zdjelici ulupajte jaja, mlijeko i otopljeni putar. Spojite obje smjese u glatko tijesto bez grudica.


Pripremljene kalupe punite do 2/3 visine. Sad u svaki, u sredinu, utisnite po dvije kockice tamne čokolade.


Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Pečene ostavite u kalupima oko pet minuta. Zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade. Možete poslužiti tople ili hladne, prema vlastitom guštu.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici