Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ribafish će prvi u Hrvatskoj plivanjem povezati 50 naseljenih otoka!

23.07.2022.

11:44

Autor: Anja Matić / Radio Rijeka

zadovoljan skok nakon odrađenog posla

zadovoljan skok nakon odrađenog posla

Foto: Domagoj Jakopović Ribafish / -

Ispred Domagoja Jakopovića Ribafisha zadnji je tjedan plivanja u kojem će završiti zadnju, treću fazu projekta #Rokotok.

Projekt #Rokotok proglašen je najljepšom pričom ljeta, a sada se bliži kraju. Nakon ovogodišnjeg starta iz Privlake i prvog druženja na otoku Viru, uz manje i veće izazove na moru i kopnu, Ribafish je doplivao do 48 hrvatskih naseljenih otoka.


U posljednjoj fazi projekta uz njega je plivalo 30-ak plivača, na moru su ih pratile brodice, ali i dupini, a na otocima je Rokotočane dočekalo više od 1600 djece, i još toliko odraslih.

i djeca su plivala s Ribafishom

i djeca su plivala s Ribafishom

Foto: Domagoj Jakopović Ribafish / -

Zajedničko druženju na svim otocima realizirana je želja Ribafisha koji je s okupljenima pričao o važnosti očuvanja mora i kopna, kao i flore te faune.


I u trećoj fazi realizacije projekta sve je prošlo dobro, svaki je zacrtani cilj ostvaren, a od neplaniranih izazova važno je spomenuti tek jedan neugodan ubod ose na Iloviku i puknutu japanku na Olibu, zaključio je Ribafish.


Neosvojene su ostale Unije, Susak i otočić Košljun s kojeg se u utorak, 26. srpnja pliva do finalne destinacije - Punta na otoku Krku gdje će se održati završno druženje na rivi kod kućica s početkom u 18 sati. Svi su pozvani, i veliki i mali!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.