Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka ribarnica: čega ima i što pripremiti?

09.06.2023.

12:07

Autor: HRT - Radio Rijeka

Bogata ponuda na riječkoj ribarnici

Bogata ponuda na riječkoj ribarnici

Foto: Dusko Jaramaz / Radio Rijeka

Petkom, kao i obično, u studio nam stiže naš Andrea Marsanich koji nam govori o ponudi ribe na riječkoj ribarnici. Ribarnica je puna! I riba i ljudi!, - kaže naš Andrea te nam govori o cijenama ali i predlaže današnji ručak.

Kako je lovostaj završio s 31. svibnjem tako je ribarnica puna ribe. Može se naći puno sitne plave ribe. Srdele se kreću po cijeni od dva do pet eura po kilogramu, haringe drže cijenu od tri eura po kilogramu, dok su inćuni po dva eura po kilogramu. Mogu se pronaći i kašete s mješanom plavom ribom te se kilogram prodaje po cijeni od četiri eura. Plavice se kreću u cjenovnom rasponu od 6 do 12 eura po kilogramu, najčešće ih ima po 8 i po 10 eura po kilogramu. Girice se mogu pronaći po cijeni od 8 do 10 eura po kilogramu, mali arbuni mogu se naći po cijeni od 4 eura po kilogramu, dok oni najveći dosežu cijenu od 25 pa i 28 eura po kilogramu.


Fratri drže cijenu od 13,3 eura po kilogramu. Orada se prodaje po cijeni od 26,5 eura po kilogramu dok se čači mogu naći po cijeni od niskih 1,35 eura po kilogramu, a uprvo su izvrsni za riblju juhu.


Za špojedine ribe velike su razlike u cijenama pa se na taj način može i uštediti. Tako se škarpina može pronaći po cijeni od 13,3  pa čak do 39 eura po kilogramu, a sabljarke od 35 pa do 50 eura po kilogramu.


Andrea je za današnji ručak predložio riblju juhu od čači s rižom, ušate na gradele, malo palente i malo radića uz ohlađeno kvalitetno bijelo vino:

Ribarnica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.