Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki izviđači odlaze u Lovinac - zašto?

24.07.2022.

12:47

Autor: Radio Rijeka

druženje uz vatricu

druženje uz vatricu

Foto: - / Smotra izviđača Hrvatske

Ovu nedjelju u 14 sati s parkirališta na Mlaki 110 članova Saveza izviđača Rijeke odlazi u Liku na 11. Smotru Saveza izviđača Hrvatske. 

Smotra hrvatskih izviđača najveća je višednevna akcija u prirodi koju Savez izviđača Hrvatske organizira svake četvrte godine kao višednevno logorovanje pod šatorima.


Ove godine smotra je najveće višednevno okupljanje mladih u Republici Hrvatskoj jer će u vremenu od 24. srpnja do 5. kolovoza na jednom mjestu boraviti oko 1 600 članova Saveza izviđača Hrvatske i oko 300 skauta iz desetak europskih država i Izraela.


Sudionici Smotre će, osim uobičajenih izviđačkih aktivnosti na izbor imati i specifične programe sadržane u 9 programskih cjelina (planinarenje, preživljavanje u prirodi, spašavanje, prirodnjaštvo i klimatske promjene, pionirstvo (program izrade drvnih konstrukcija), program na vodi, arheologija, astronomija i biciklizam. 

planinarenje

planinarenje

Foto: - / Smotra izviđača Hrvatske

Uz prije spomenutih 110 riječkih izviđača, koji u Lovinac putuju u nedjelju, s opremom je već otputovalo 15 konačara koji će pripremiti cijeli logor, dok će 25 najmlađih članova – poletaraca i pčelice na Smotru doputovati tek sljedeću nedjelju. 


Tako će ukupno, iz sva četiri odreda izviđača udruženih u Savez izviđača Rijeke (OI "3. maj", OI „Primorje“, OIP „Kantrida“ i Rijeke, te OI „Sjever jug“ iz Kostrene), na Smotri sudjelovati naših 158 članova. 

spas od vrućina

spas od vrućina

Foto: - / Smotra izviđača Hrvatske

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.