Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: podržite aktivnosti Urbanog separea u Kružnoj ili uz Rječinu!

15.07.2022.

13:52

Autor: Tatjana Sandalj

Vaše mjesto u urbanom separeu u Kružnoj vas čeka!

Vaše mjesto u urbanom separeu u Kružnoj vas čeka!

Foto: - / Urbani separe / Facebook

Udruga Urbani separe u petak 15. srpnja od 18 sati poziva u Kružnu ulicu u Rijeci gdje će se pripremati i jesti - falafel. Kružna je odnedavno, upravo zaslugom Urbanog separea, ozelenjena i oslikana, pa su priču proširili zajedničkim ljetnim pripremanjem i konzumacijom hrane.

Ako u riječku Kružnu ne dospijete u petak, planirajte 22. srpnja kad će se pripremati kineske palačinke ili 25. srpnja kad su tema zobene pahuljice i smoothieji.


Za subotu 16. srpnja udruga priprema čišćenje okoliša Rječine. Svi kojima je Rječina važna pozvani su se da u 9 sati dođu na akciju čišćenja jame kraj mosta za mlin Žakalj. Obzirom da je riječ o, kažu iz Urbanog separea, "povijesnom hrvatskom tradicijom bacanja otpada u jame i špilje", u goste su pozvali prijatelje iz inicijative Čisto podzemlje te speleološke udruge Estavela.


Od 18 sati na Kontu će izložiti otpad nađen u riječkim špiljama i jamama, a od 19 sati, također na Kontu, razgovarat će se o krškom podzemlju i akcijama čišćenja. 


Cjelogodišnji program razvoja udruge Urbani separe podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. 


Više o svemu u programu Radio Rijeke je ispričao Marin Nižić, poslušajte:

Marin Nižić o Urbanom separeu u Kružnoj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.