Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ronilac Goran "Kolo" Kolundžić: Ne postoji mjesto gdje nisam zaronio, a gdje nije bilo ljudskog smeća!

28.05.2022.

13:21

Autor: Anja Matić

Goran Kolo Kolundžić

Goran Kolo Kolundžić

Foto: Goran Kolundžić (FB) / -

Mjesec, dva naš Dražen Zima pokušao je u studio Radio Rijeke dovesti optimističnog i avanturističnog Gorana Kolu Kolundžića. To je danas na svoje, ali i naše zadovoljstvo i uspio.

Goran je jedan od sedam "veličanstvenih" zaljubljenika u prirodu i podmorje koji su lani osnovali Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju AQUANAUT RIjeka.

Dražen Zima i Goran Kolo Kolundžić u studiju Radio Rijeke

Dražen Zima i Goran Kolo Kolundžić u studiju Radio Rijeke

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Goran nam je otkrio da su se odlučili osnovati društvo kako bi dali formalni oblik onome čime se bave: ronjenjem, podvodnim istraživanjem i zaštitom podmorja.


Barem dva, tri puta tjedno cijela ekipa zaroni zajedno, a pritom su nažalost uočili potrebu da počiste velik dio našeg podmorja.


Dva prijatelja u razgovoru su se dotaknuli i teme pandemije koja, kako kaže Goran, nije utjecala na eko akcije. 

U pandemijsko vrijeme nastavilo se rekreativno roniti i istraživati.

Goran Kolundžić

Dražen i Goran poziraju kao veliki

Dražen i Goran poziraju kao veliki

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Fascinantan je podatak da je Goran pod morem proveo otprilike od 700 do 800 sati. Svoju ljubav prema ronjenu koja je krenula 2003. godine vremenom je uspješno spojio s ekologijom, a osim ljubavi prema ronjenju, Goran dijeli i ljubav prema nogometu.


Poslušajte kako je Goran spojio ugodno s korisnim, više o njegovoj novoj udruzi te koliko je opasna trenutna situacija s podvodnim smećem na Jadranu i ostatku Hrvatske:

emisija Klasa optimist

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici