Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dijabetolozi zovu na pregled: ove subote prvi nacionalni dan šećerne bolesti

12.05.2022.

11:58

Autor: Radio Rijeka

ilustarcija

ilustarcija

Foto: Steve Buissinne / Pixabay

Danas je Međunarodni dan sestrinstva, a u subotu obilježit će se prvi nacionalni dan šećerne bolesti. Tim povodom riječki bolnički dijabetolozi sutra pozivaju na dan otvorenih vrata. 

U okviru obilježavanja 1. Hrvatskog dana šećerne bolesti koji će se održati 14. svibnja, Klinički bolnički centar Rijeka priprema javozdravstvenu akciju s ciljem doprinosa unapređenju zdravlja, sprječavanju, ranom otkrivanju i liječenju šećerne bolesti i njenih komplikacija te podizanju razine kvalitete života oboljelih.


Dan prije, u petak 13. svibnja, u popodnevnim terminima u Poliklinici u Rijeci organiziraju se konzultacije i individualni savjeti dijabetologa o komplikacijama i liječenju šećerne bolesti. U vremenu od 15 do 20 sati konzultacije će provoditi stručnjaci Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.


Svi zainteresirani građani prethodno se trebaju najaviti na telefon 051/658-451 za dogovor o terminu, kako bi se izbjegle veće gužve i čekanja na konzultacije. 


Povodom nacionalnog dana šećerne bolesti naša Neva Funčić razgovarala je s Dubravkom Jurišić-Eržen, pročelnicom Zavoda za endokrinologiju, dijabetologiju i bolesti metabolizma KBC-a Rijeka. Poslušajte emisiju:

emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici