Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedan dobre dječje knjige o hrabrosti i odvažnosti: izložite dječji dnevnik

16.03.2022.

13:34

Autor: Tatjana Sandalj

Dnevnički zapisi važni su u razvoju ličnosti

Dnevnički zapisi važni su u razvoju ličnosti

Foto: - / Pixabay

Gradska knjižnica Rijeka traži i skuplja stare dječje dnevnike za posebnu izložbu što će u Dječjoj kući biti otvorena uz Tjedan dobre dječje knjige u zadnjem tjednu travnja. Tjedan dobre dječje knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka odvijat će se uz teme koje djeluju važnije nego ikada: hrabrosti, neustrašivosti, odvažnosti.

Tjedan dobre dječje knjige slavi deseti rođendan. Gradska knjižnica Rijeka svake godine uz taj tjedan poziva korisnike na suradnju i obično su u potrazi za starim vrijednim knjigama. Dakle, program je utemeljen 2012. godine, prvi put događat će se u Dječjoj kući, a bit će i dio cjelogodišnjeg obilježavanja 60. rođendana Gradske knjižnice Rijeka kao jedinstvene ustanove.


Ove godine pripremaju izložbu starih dječjih dnevnika pa su korisnike pozvali da budu hrabri i odvažni, zavire na tavane, provjere drvarnice, otvore kutije, pomaknu police... pronađu stare dnevnike u koje su zapisivali najhrabrije misli, najprodornije ideje, a onda da ih i donesu na treći kat Dječje kuće u Dječji odjel Stribor do 10. travnja.


Dnevnici mogu biti osobni, ali mogu biti i djela u književnom obliku dnevnika. Ova druga mogu biti domaća i strana izdanja dječjih knjiga, što starija to bolje. Naravno, knjižničari će sve primjerke vrijedno čuvati i poslije izložbe, od 25. do 30. travnja, u Dječjoj kući vratiti vlasnicima.


O svemu više poslušajte u razgovoru s Kristianom Benićem iz Gradske knjižnice Rijeka:

Što će se točno događati s dnevnicima koje donesete u Dječju kuću?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.