Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka placa postala atrakcija!

25.04.2022.

13:33

Autor: Olivera Vinković

gradska tržnica

gradska tržnica

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Poznati turistički portal Tripadvisore riječku tržnicu svrstao je na 6. mjestu "must see" riječkih atrakcija! 

Zgrada tržnice oduševljava turiste, ali i domaće kupce, posebno vikendom kada je bogata i dobro posjećena.


Sagrađena u 19. stoljeću živopisna tržnica sastoji se od vjerojatno najljepše ribarnice u ovom dijelu Europe, kao i još dva natkrivena paviljona, okružena štandovima, čineći jedno od najvažnijih mjesta riječkog identiteta.


Turistički vodiči imaju je na svom popisu pod "obavezno". Turistička vodičkinja iz Rijeke Sandra Bandera rekla nam je da svojim grupama uvijek pokaže tržnicu:

Najviše vremena i potrošimo na riječkoj ribarnici. Više na žalost u svijetu nemate takvih tržnica na kojoj možete vidjeti nekoga tko prodaje na štandu voće i povrće. Moji iz grupe uvijek rado kupuju jagode, kriške, jabuke...

Sandra Bandera

Bili smo danas na riječkoj placi, bogatoj kao uvijek u proljeće voćem povrćem i ribom.

Tržnica je uvijek puna i zanimljiva. Pruža vam ugođaj, pruža vam kvalitetu ribe, kulturna baština vam je to, sve što treba.

posjetiteljica tržnice

Cijene na riječkoj tržnici, kako smo načuli, turistima odgovaraju, a nisu ni nama previsoke s obzirom na kvalitetu. No prodavači ipak imaju svoje brige: tuže se na visok najam prostora. Poslušajte:

Riječka placa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.