Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka Outdoor - novi turistički proizvod Rijeke i prstena

08.09.2022.

15:12

Autor: Hina

Detalj plakata

Detalj plakata

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Zajednički projekt turističkih zajednica Rijeke i tzv. riječkog prstena, projektna mrežna stranica i mobilna aplikacija Rijeka Outdoor, koji objedinjuju i nude informacije o biciklističkim stazama, šetnicama i pješačkim stazama na tom području, predstavljen je u četvrtak u Rijeci.

Klik za početak avanture

Klik za početak avanture

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Kako je rečeno tom prilikom, odabrane su rute koje su odgovarajuće i zanimljive posjetiteljima: biciklističke, pjašačke i planinarske rute, a predstavljene su sa svim karakteristikama, kao što su zahtjevnost staza, duljina, najniža i najviša točka, staze pogodne za trčanje...


U projektu Rijeka Outdoor, pored Turističke zajednice grada Rijeke kao nositelja aktivnosti, sudjeluju i turističke zajednice Bakra, Čavala, Viškova, Kastva, Kostrene, Kraljevice, Jelenja te Općina Klana.


Direktor TZ-e Grada Rijeke Petar Škarpa rekao je da su kroz mobilnu aplikaciju i web stranicu pokušali objediniti najbolje na području više gradova i općina i stvoriti dodatni turistički sadržaj, uz boravak u prirodi i razne aktivnosti. Riječ je o objedinjenih 20-ak staza, a sadržaj će se nadopunjavati i proširivati s drugim aktivnostima i doživljajima koje su moguće na u Rijeci i riječkom prstenu, kazao je.


"Rijeka s riječkim prstenom među prvima je kreirala posebnu mobilnu aplikaciju posvećenu našoj ciklo ponudi, koja je objavljena 2015., a 2016. smo sa cijelim projektom, koji se tada zvao Bike Rijeka, osvojili drugo mjesto za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda u kategoriji Inovacije u istraživanju i tehnologiji", rekao je.


Rijeka Outdoor je nastavak razvijanja projekta, koji sada uključuje više elemenata, kao što su posebna tematska događanja koja će organizirati turističke zajednice i partneri u destinacijama, istaknuo je Škarpa.


Dodao je da je u Rijeci tijekom osam mjeseci ostvaren turistički promet oko 20 posto veći nego u istom razdoblju rekordne 2019., dok je u gradovima i općinama riječkog prstena turistički promet u istom razdoblju bio 5 posto bolji.


Rijeka Outdoor projekt sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice. Turističke zajednice koje su sudjelovale u projektu sklopile su sporazum o razvijanju zajedničkih projekata destinacije s ciljem zajedničkog turističkog proizvoda i promocije kao subregije.


Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izjavio je da će novi projekt sigurno doprinijeti da Rijeka i okolica postanu cjelogodišnja turistička destinacija, naglasivši da turisti sve više traže aktivni odmor i boravak u prirodi. "Pohvalno je što je riječ o projektu nastalom u sklopu udruživanja turističkih zajednica Rijeke i riječkog prstena, što dokazuje da se udruženim projektima dolazi do više financijskih sredstava, a dobiva se veća vidljivost i snažniji promotivni učinak", naglasio je Staničić.


Gradonačelnik Marko Filipović kazao je da Rijeka postupno postaje destinacija u kojoj gosti ostaju i do tri ili četiri dana, a da su to prepoznali i investitori te da se očekuju nova ulaganja.


Poslušajte kako o novom turističkom projektu govore direktori HTZ i TZ Grada Rijeke, Kristjan Staničić i Petar Škarpa, a pogledajte i jesenji program koji se nudi:


O novom projektu Rijeka Outdoor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.