Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatrometom, lampionima dobrih želja i dočekom Bake Mraz otvorena Delnička adventska bajka

26.11.2022.

13:11

Autor: Nenad Lučić

Delnička bajka

Delnička bajka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Središnji gradski trg i ove zime preuređen je u selo Bake Mraz.

Riječ je o izletnički najposjećenijoj manifestaciji u Gorskom kotaru tijekom razdoblja Adventa pa je već od danas gostima dostupna ponuda sajma domaćih proizvoda, zatim vožnja uličnim vlakićem i konjskom zapregom te prikaz interaktivnih bajki, kao i kreativne radionice za djecu. 


Adventski program najveći je goranski grad počeo u snježnom okruženju, a kako su, nakon dvije pandemijske godine, između Rijeke i Delnica već od danas iznova počeli prometovati organizirani izletnički vlakovi, gradonačelnica Katarina Mihelčić ima se razloga nadati dobrim turističkim rezultatima do kraja prosinca. Poslušajte:

Delnička bajka izjava

A kako doći do Delnica ako vam se ne vozi? Hrvatske željeznice nakon dvije godine ponovno organiziraju putovanje dječjim božićnim vlakom Tin -express! 


Prve vožnje od Rijeke do Delnica i natrag bit će ove subote i nedjelje, s dva polaska iz Rijeke, u 9:25 i 11:55, s povratkom iz Delnica u 14: 52 i 17:25. 


U sat vremena vožnje Djed Božićnjak i njegovi vilenjaci će u vlaku dijeliti darove uz zabavu i glazbu, a mališane u Delnicama očekuje Baka Mraz u Čarobnoj šumi. Vožnje vikendima trajat će do 8. siječnja, a svakom kupnjom karte za Tin express donirate 5 kuna dječjem SOS selu, poručuju iz HŽ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.