Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vikend u Kostreni: vježabanje na otvorenom za sve generacije

20.03.2023.

10:57

Autor: Tatjana Sandalj

Vježbanje uz more

Vježbanje uz more

Foto: - / SSR Sport za sve PGŽ

Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska organizirali su sportsko-rekreacijski dan u Kostreni. Ponudili su program za sve generacije, a odziv je bio odličan.

U programu "Vježbajmo zajedno" sudionici su se pripremili program pod nazivom "Korakom do zdravlja", odnosno za nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene. Organizatori su pripremili štapove za hodanje za svih, a sudionici su birali jednu od tri rute. 


Brojne sportsko-rekreativne igre organizirao je KŠR Gorovo, pa su brojni iskoristili priliku zaigrati badminton, hokej ili kuglati. Atraktivni poligon streličarstva pripremio je SK Ajkule Rijeka, pa su i početnici, uz stručno vodstvo, mogli savladati osnove tog sporta. Organizirano je i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje. 


U okviru programa Aktivna Hrvatska je, za sve prijavljene, održan je jedinstveni trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a vodila ga je Renata Sopek. Program se održava već jedanaest godina, pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića i uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora, a promiče zdrav način života i jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih u Hrvatskoj.


Prvi dan proljetnog izdanja sportsko-rekreativih aktivnosti u Kostreni, znači i nastavak, a nove aktivnosti najavljene su već za nedjelju 26. ožujka.

Galerija
Korakom do zdravlja, Foto: -/SSR Sport za sve PGŽ
Korisno za sve generacije, Foto: -/SSR Sport za sve PGŽPoligon streličarstva pripremio je SK Ajkule Rijeka, Foto: -/SSR Sport za sve PGŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.