Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vikend avantura u Općini Fužine: biciklizam, koncerti i kaubojski dvoboj

27.08.2022.

10:05

Autor: Radio Rijeka

Kaubojsko selo Roswell

Kaubojsko selo Roswell

Foto: - / Općina Fužine - press

Rezervirajte zadnji vikend u kolovozu za avanturu! Sve posjetitelje Općine Fužine očekuje bogat i raznovrstan program:

U subotu, 27. kolovoza održat će se Epic Rides Fužine/Gorski kotar organizirano biciklističko događanje kojem neće moći odoljeti svi ljubitelji istraživanja prirode na dva kotača. 


Dužina kružne staze iznosi 49,5 km, a prva etapa provest će posjetitelje cijelom dužinom jezera Bajer, a potom i branom koja dijeli jezero Bajer i jezero Lepenicu. Nakon toga slijedi gusta goranska šuma isprekidana s planinskim proplancima i fina makadamska cesta. 


Staza vodi sve do vidikovca Oči Vinodola, a vožnjom kroz Ličko polje do Fužina je završni dio staze. Početak događanja je u 9 sati kada je registracija, a završetak uz snack, glazbu i druženje u 18 sati.


Upravo tada počinje 24. Međunarodni susret puhačkih orkestara koji će se održati u Fužinama na igralištu pod branom. Posjetitelji će uživati u izvedbama zagrebačkog orkestra ZET-a, Limene glazbe KUD-a, "Matko Laginja" Sv.Lovreč, Pihalnog orkestra Vrh nad Laškim te domaćina Puhačkog orkestra Fužine. 


U poznatom goranskom kaubojskom Roswell selu uslijedit će Winnetou vikend. Program je počeo već u petak, a svakako su centralna događanja subota i nedjelja kada su na rasporedu natjecanja u kaubojskom stilu. 


27. kolovoza posjetitelji će provjeriti svoje vještine u kaubojskom dvoboju za hrabre, obaranju ruku, pucanju iz Winchesterke, kao i lukom i strijelom, a u nedjelju su na rasporedu raznovrsne kaubojske dječje igre.

Međunarodni susret puhačkih orkestara

Međunarodni susret puhačkih orkestara

Foto: - / Općina Fužine - press

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.