Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinjskom sommelieru nagrade američkog časopisa Wine Spectator

30.06.2022.

13:32

Autor: Radio Rijeka

Filip Veselovac

Filip Veselovac

Foto: - / Millenium promocija d.o.o.

Filipu Veselovcu ne fali razloga za slavlje. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Wine Spectatora, vodećeg "autoriteta" u svijetu vina čija izdanja prati više od 3 milijuna čitatelja u svijetu, osvojio je sa svoja dva restorana čak dva prestižna priznanja. 

Nagrade "Best of Award of Excellence" označene s dvije vinske čaše osvojili su Matsunoki i Alfred Keller, restorani luksuznog hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas koji su smješteni u hotelima Bellevue i Boutique Hotel Alhambra, u uvali Čikat. 


"Best of Award of Excellence" dodjeljuje se isključivo restoranima koji nude vinske karte s izvrsnom širinom kroz više vinorodnih regija te značajnom dubinom vrhunskih proizvođača. 

Velika je čast i zadovoljstvo ponovno primiti ovu vrijednu nagradu za restoran Matsunoki te prvu za restoran Alfred Keller, za koji je također bilo samo pitanje trenutka kada će biti prepoznat i od strane Wine Spectatora. Vinski asortiman ovih izuzetnih restorana pohranjen je u skladišnim prostorima kontrolirane temperature i vlažnosti, a temelji se na progresivnoj filozofiji uz poštivanje hrvatske vinarske povijesti.

Filip Veselovac - glavni sommelier hotela Bellevue i Boutique Hotela Alhambra

Nakon što ga je po prvi put osvojio prošle godine, jedini japanski restoran na hrvatskim otocima, Matsunoki, ovo je značajno priznanje u Hotel Bellevue doveo i ove godine kada je svoju vinsku kartu proširio s 475 na 495 vrhunskih etiketa.


Signature restoran Boutique Hotela Alhambra i nositelj Michelinove zvjezdice, Alfred Keller, sa svojih je 660 etiketa ostvario snažan ulaz u elitnu skupinu restorana koje Wine Spectator nagrađuje.

Wine spektator

Wine spektator

Foto: - / Millenium promocija d.o.o.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.