Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volosko: iz mora izvađeno 40 vreća otpada

17.09.2023.

09:45

Autor: Tatjana Sandalj

Iz mora ispred Voloskoga izvađeno 40 vreća otpada

Iz mora ispred Voloskoga izvađeno 40 vreća otpada

Foto: - / Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju Aquanaut

Dan velike čistke podmorja uz obalu poklopio se s danom akcije Čuvajmo Jadran zajedno. Iz mora ispred Voloskoga izvađeno je 40 velikih vreća punih plastike i drugog otpada te velik broj starih automobilskih guma.

Galerija
Za čišće podmorje!, Foto: -/Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju Aquanaut
Sudionici akcije u Voloskom, Foto: -/Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju AquanautSudionici akcije u Voloskom, Foto: -/Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju Aquanaut

U subotu se čistilo na pet jadranskih lokacija, među kojima je bilo Volosko u Primorsko-goranskoj županiji.  


Udruga Argonauta iz Murtera za lokalnog partnera odabrala je riječko Društvo za podvodna istraživanja i ekologiju Aquanaut, a oni su okupili ronioce iz Kluba podvodnih aktivnosti 3. maj iz Rijeke, Kluba podvodnih aktivnosti Adria iz Kraljevice te pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Opatija. Bilo ih je više od 20 u moru. 


"Nije mala stvar znati da, primjerice, na potezu od Kantride do Preluka trenutačno nema potrebe za ovakvim akcijama jer taj smo dio priobalja doveli u red tijekom proteklih godina. Danas smo u Voloskom, a sljedeće godine tko zna gdje. Kada me pitate koji je moj intimni, glavni cilj organizacije i sudjelovanja u ovakvim aktivnostima – ne skrivam: Želja mi je da se ovakve akcije u budućnosti uopće više ne održavaju, odnosno da nam priobalje postane i ostane čisto, a da mi koji volimo provoditi vrijeme pod morem umjesto uklanjanja otpada – uživamo u samom ronjenju", rekao je Goran Kolundžić, koordinator akcije Čuvajmo Jadran zajedno na Kvarneru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.