Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vozač Autotroleja Puljić: Treba vratiti vozače koji su potjerani iz firme u protekle tri godine

09.06.2023.

13:26

Autor: Matea Krmpotić

Robert Puljić u studiju Radio Rijeke

Robert Puljić u studiju Radio Rijeke

Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka

U današnjoj emisiji PROvox gostovao je mladi Riječanin Robert Puljić, vozač autobusa Autotroleja. Podsjetimo, Robert je već gostovao u emsiji, kada je na svom fejsbuk profilu napisao otvoreno pismo u kojem upozorava na nelogičnosti rada i organizacije u riječkom Autotroleju, a vijest o tome proširila se Rijekom. Nakon toga, ugovor mu je otkazan, no ne zadugo. U današnjoj je emisiji još jednom ukazao na probleme s kojima se, kao Autotrolejov vozač, sa svojim kolegama susreće.

Problem nedostatka vozača prisutan je svugdje, no čini se da je Autotrolej specifičan. Robert Puljić i sam se, prije nego je postao Autotrolejov vozač, služio javnim prijevozom te je upravo kao putnik primjetio trenutak kada su stvari, kako kaže, krenule nizbrdo.


Za trenutak kada se pogoršalo rukovodstvo spram vozača Puljić odabire onaj kada je Željko Smojver postao direktor Autotroleja.


Vozači koji su dugo vozili na istim linijama počeli su se rotirati pa su se sukladno počele pojavljivati i greške na koje je on počeo ukazivati.


Autotrolej svukupno ima 262 vozača od čega njih 128 vozi prigradske linije. Dijana, dugogodošnja referentica Autotroleja, kaže da bi joj za kvalitetan raspored vozača samo prigradskih linija trebalo barem još 40-ak vozača.


Vozača nema. Puno je vozača otišlo iz Autotroleja u posljednje tri godine. Kada vozač iznese probleme s kojima se susreće potrebna je razina senzibiliteta od strane rukovodstva, međutim rukovodstvo Autotroleja čini se neosjetljivo te pregovori traju već desetak godina.


Posljedica toga je i da su korisnici javnog prijevoza izgubili strpljenje te se, loša slika Autotroleja u očima javnosti, ne mijenja.


Poslušajte Roberta Puljića u PROvoxu Matee Krmpotić: 

PROvox: Robert Puljić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.