Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrhunski kvarnerski chefovi u Domu Crvenoga križa kuhali za potrebite

22.03.2023.

14:47

Autor: Lena Stojiljković

Inspirirani i namirnicama i dobrim povodom: bitno je kuhati!

Inspirirani i namirnicama i dobrim povodom: bitno je kuhati!

Foto: Lena Stojiljković / Radio Rijeka

Humanitarni projekt "Danas... Za vas!" šesti put održan je u riječkom Domu Crvenoga križa na Pećinama. 1500 obroka za potrebite pripremali su chefovi najpoznatijih vrhunskih kvarnerskih restorana: Luka Goleš, Robert Benzia, Stiven Vunić, Miljenko Kosanović i Kristijan Kozmić, uz podršku Danijela Skokića, Tina Sinožića i Denisa Zembe, a predvođeni legendarnim majstorom Stevom Karapandžom.

Galerija
Skuhano u veseloj atmosferi još je ukusnije, Foto: Lena Stojiljković/Radio Rijeka
Tri kuhketira, Foto: Lena Stojiljković/Radio RijekaŠteta što ne čujemo razmjenu iskustava, Foto: Lena Stojiljković/Radio RijekaUžurbana atmosfera, neki kuhaju, neki fotografiraju, Foto: Lena Stojiljković/Radio Rijeka

Korisnici pučkih kuhinja, beskućnici te oni kojima se obroci nose na kućni prag, ali i neki vrtićarci i školarci, ručali su u četvrtak juhu od povrća, kelj s krumpirom i polpete od zobenih pahuljica, maneštu i krumpir na gulaš.


Da kuhinja riječkog Crvenog križa nikada nije okupila ovakav kuharski sastav, priznao je voditelj projekta Damjan Miletić, a da mu pomaganje nije strano otkrio je legendarni Stevo Karapandža.


Podršku je došao dati i riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji je i sam jednom stajao za štednjakom kuhinje Crvenoga križa.


Poslušajte djelić atmosfere i razgovor s Karapandžom:

Danas... Za vas!

Stevo Karapandža

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.