Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zagorje stiglo na riječko Korzo!

26.08.2022.

11:23

Autor: Radio Rijeka

simpatični Zagorci

simpatični Zagorci

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Od 8 sati ujutro na Korzu gužva. Zašto? Počela je manifestacija "100% Zagorsko" - izloženi su poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Predstavlja ih 51 poljoprivredni proizvođač, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme, hotele te restorane i kulturne ustanove. U ponudi su tako bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.


Organizirane su i cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, uz popratni glazbeni program. Manifestaciju možete posjetiti ovog petka do 22 sata te sutra, u subotu, od 8 do 15 sati.


U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.