Hrvatski radio

Radio Rijeka

Popularizacija mentalnog zdravlja majki i roditelja ključna je za zdravije, osviješteno društvo

02.05.2022.

12:09

Autor: Olivera Vinković

-

-

Foto: - / Udruga Foliot

Žene se nerijetko tijekom i nakon trudnoće osjećaju nesigurnima i upravo tada u potrazi za novim identitetom i snalaželjem u svojoj novoj ulozi može doći do postporođajne depresije. 

Kako podići svijest i pomoći ženama koje se suočavaju s teškoćama u trudnoći ili nakon porođaja, cilj je globalne kampanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja majki koji se obilježava i u Primorsko-goranskoj županiji.


U organizaciji Udruge Foliot od 2. do 4. svibnja članice Udruge pripremile su niz besplatnih aktivnosti i predavanja u kojima će sudjelovati niz vrhunskih stručnjaka u tom području. 


Neke od tema koje će program obuhvatiti su slika tijela u trudnoći i majčinstvu, potpomognuta oplodnja, seksualnost u trudnoći i majčinstvu, usklađivanje poslovne i majčinske uloge, mentalno zdravlje majki te dojenje.


Ovo su prvi dani mentalnog dana zdravlja majki u našoj zemlji, zasad u Matuljima, a dogodine i u ostalim gradovima Hrvatske. Detalji sadržaja i prijave za sudjelovanje nađite na stranicama Udruge Foliot. Oni koji se žele prijaviti mogu to učiniti na mail foliot.info@gmail.com, a sve o programu saznati na stranicama Udruge Foliot.


Voditeljica projekta psihoterapeutkinja Nina Vračević Eškinja u razgovoru nam je otkrila što sve očekuje zainteresirane. Poslušajte:

Mentalno zdravlje nakon poroda

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.