Vino bez sumpora

Vino bez sumpora

(foto Arek Socha/Pixabay)

Mjesec dana prije Martinja saznajte o postupcima kojima bi se mogla smanjiti potrebna količina sumporovog dioksida u vinu.

O nedavno završenom znanstvenom istraživanju Novi enološki postupci kao alternativa sumporovom dioksidu u proizvodnji visokokvalitetnih vina u emisiji govori dr. sc. Marina Tomašević iz Laboratorija za tehnologiju i analitiku vina Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo zagrebačkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

Vino bez sumpora

Preuzmite datoteku

Vino bez sumpora 13,4 MB

O emisiji Iz svijeta znanosti

Dvadesetak minuta četvrtkom navečer na Radio Sljemenu rezervirano je za visokokoncentriranu tjednu dozu znanosti. Svaka emisija donosi znanstvenu temu tjedna i izbor iz znanstvenih vijesti objavljenih od prethodne emisije.

Pročitaj više

Iz svijeta znanosti
Iz svijeta znanosti

HRT – Radio Sljeme — Znanost

Dvadesetak minuta četvrtkom navečer na Radio Sljemenu rezervirano je za visokokoncentriranu tjednu dozu znanosti. Svaka emisija donosi znanstvenu temu tjedna i izbor iz znanstvenih vijesti objavljenih od prethodne emisije.

Najave
Mnogo slatkih riba

Mnogo slatkih riba

Četvrtak, 24.10.2019. 18:30 - 18:50

U najnovijem broju znanstveno-stručnog "Hrvatskog zbornika ribarstva" prvi je put objavljen cjelovit popis riba i paklara u hrvatskim slatkim vodama.

Sve najave
Poslušajte

I ovce i novce
Četvrtak, 17.10.2019 18:30

Vino bez sumpora
Četvrtak, 10.10.2019 18:30

Dizalice koje griju
Četvrtak, 03.10.2019 18:30

Neabelovi potencijali
Četvrtak, 26.09.2019 18:30