Arhiva slušaonice - Pro bono

Utorak, 04.06.2019 15:30

Ukidanje kvota za uvoz stranih radnika

Iako je ukupna godišnja kvota za uvoz stranih radnika utvrđena temeljem zahtjeva poslodavaca za radnom snagom koja im nedostaje na domaćem tržištu, pitanje je u kojoj su mjeri ti zahtjevi realni. Koliko je to realno ili ne, cvate li tako crna ekonomija, a time i narušavanje prava radnika govori predsjednik Sindikata turizma i usluga Eduard Andrić .

Utorak, 28.05.2019 15:30

Uvođenje eura - politika, ekonomija i mehanizmi zaštite standarda

Hoće li konverzija kune u euro utjecati na rast potrošačkih cijena blago i jednokratano? Koliko je opravdan strah od uvođenja eura? Zašto ekonomisti nemaju jedinstveni stav o uvođenju eura? Gostuje prof. dr. sc. Marijana Ivanov s Katedre za financije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nositeljica je kolegija Monetarna analiza i Osobne financije, a u javnom djelovanju poznata je po unapređunju opće financijske pismenosti.

Pro bono
Pro bono

HRT – Radio Sljeme — Obrazovanje, gospodarstvo, turizam, unutarnja, društvo, život, kontakt

Stručnjaci iz raznih područja prava educiraju i informiraju o primjeni zakona iz brojnih područja koji mijenjaju i uređuju odnose koji se izravno reflektiraju na pojedinca i društvo u svijetu rada, zdravstva, socijalne politike i drugo. To podrazumjeva i upoznavanje s promejnama u EU.