142 odgojno-obrazovna djelatnika promovirana u viša zvanja

142 odgojno-obrazovna djelatnika promovirana u viša zvanja

FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Svečana promocija učitelja, nastavnika, odgojitelja i stručnih suradnika u zvanje mentora ili savjetnika održana je na Filozofskom fakultetu. Ta su zvanja stekli oni najvredniji u obrazovnom sustavu koji se redovito stručno usavršavaju, pišu radove i sudjeluju u znanstvenim projektima.

U zvanje mentora i savjetnika promovirana su 142 odgojno-obrazovna djelatnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te glazbenih i plesnih škola. Rezultate njihova rada, usavršavanja i motiviranost u radu s učenicima prati Agencija za odgoj i obrazovanje koja je i ove godine nagradila one najbolje.

Od nas je to jedna skromna financijska pomoć, ali to je više jedno statusno priznanje da su oni stvarno najbolji u sustavu i to je jedno lijepo hvala institucijama na njihovom predanom radu, rekla je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković.

Za promovirane riječ je o velikom priznanju iza kojeg stoji trud i zalaganje, ali i motivacija za daljnji rad.

Godišnje se organizira oko 1 400 državnih stručnih skupova na kojima se nastavnici i odgojitelji usavršavaju što se vidi i iz njihovih rezultata. No ono najvrednije što daju svojim učenicima jest solidno obrazovanje i odgoj kojima ih pripremaju za svijet odraslih.