18. dani dječjih vrtića

18. dani dječjih vrtića

Goran Ferbezar/PIXSELL

U okviru manifestacije 18. dani dječjih vrtića Grada Zagreba čija će završnica biti u nedjelju na Bundeku, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce djecu, odgajateljice i ravnatelje zagrebačkih vrtića.

U tijeku su upisi u dječje vrtiće koji traju do 16. svibnja. Za to vrijeme se već godinama održavaju i Dani dječjih vrtića, kada se u jednom gradskom kvartu odabere vrtić u kojem se predstavljaju postignuća u radu s djecom. Rekla je to predsjednica udruge ravnatelja zagrebačkih vrtića Mira Božić.

Na pitanje zašto neki roditelji ne mogu upsati djecu baš u onaj vrtić koji žele, Božić je pojasnila kako su dosada u vrtićima izlazili roditeljima u susret, bez obzira na mjesto stanovanja i primali više djece nego što su trebali: " i moram javno i otvoreno reći da se do kraja nismo pridržavali normativa, ali kompenzirali smo to s pripravnicima sa Zavoda za zapošljavanje".

I gradonačelnik Bandić je zadovoljan standardom u vrtićima. "Pa neće se moći upisati 100% nitko tamo gdje želi, ali da će ih više od 95% upisati tamo gdje želi to je standard Zagreba kao europske metropole. Sva sreća da u Zagrebu više nema liste čekanja, da će se u gradskim vrtićima svi upisati, u privatnim ili vjerskim, te da subvencije po dohodovnom principu u ovo krizno i recesijsko vrijeme - ostaju."

Dani dječjih vrtića završavaju u nedjelju na Budneku sportskim igrama djece iz gradskih vrtića.